Vizitati alte ferme

Incepatorii terbuie sa fie pregatiti sa viziteze alti producatori si sa fie la curent cu cercatarile pentru a asigura facilitatile necesare pasarilor. Cercetati pasarile pe care le cumparati. Cautati psari ce cresc repede, cu picioarele drepte, ochi limpezi si penaj adecvat. Penele trebuie sa fie stralucitoare, datorita alimentatiei adecvate si a starii execlente de sanatate.

Pasarile trebuie sa fie active, curioase, si sa se deplaseze cu rapiditate in interiorul grupului – o pasare care este solitara, avand capul plecat, nu este o pasare sanatoasa.

Se recomanda ca strutii sa fie inspectati inainte de cumparare. Pipaiti picioarele, pentru a evita umflaturi, cicatrici sau deformari. Palpati abdomenul pentru a va asigura ca este moale, si nu rigid. Observati spatele pentru a determina daca pasarea are greutatea potrivita.

Puteti verifica greutatea strutului si pipaind pungile de grasime de pe piept, sub gat. Aceasta zona ar trebui sa fie osoasa la atingere.

Pentru o verificare amanuntita a strutilor achizitionati, solicitati inspectia unui medic veterinar, inainte de a-i lua acasa.